اقتصاد > آب و انرژی

ظرفیت پست زیاران افزایش یافت



وحید ماسوری مجری طرح پست‌های انتقال برق منطقه‌ای تهران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه با هدف تقویت شبکه انتقال برق و تأمین پایدار انرژی برای مشترکین خانگی، صنعتی و تجاری استان البرز، تعویض ترانسفورماتور اول ۶۳/۲۳۰ کیلوولت پست زیاران از ۱۲۵ مگاولت آمپر به ۱۶۰ مگاولت‌آمپر، با موفقیت انجام و برق‌دار شد، گفت: این اقدام گامی مؤثر در افزایش باردهی، تاب‌آوری شبکه و بهبود ولتاژ منطقه‌ای محسوب می‌شود.

در چارچوب پروژه تقویت پست ۲۳۰ زیاران، ترانسفورماتور اول با ظرفیت جدید ۱۶۰ مگاولت‌آمپر در تاریخ ۱۵ خرداد ماه ۱۴۰۴ وارد مدار بهره‌برداری شد. این پروژه که در شهرستان طالقان استان البرز واقع است، با مشارکت و هماهنگی دفتر مهندسی طرح‌ها، دفتر فنی انتقال، امور انتقال نیروی البرز، شرکت‌های پیمانکار و مشاور به مرحله اجرا درآمد.

وی با اشاره به روند اجرای پروژه اظهار داشت: با توجه به افزایش نیاز بار در منطقه و لزوم ارتقای پایداری شبکه، پروژه تقویت پست ۲۳۰ زیاران با اولویت بالا در دستور کار قرار گرفت. عملیات اجرایی از ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ آغاز و با نظارت مستمر بر برنامه زمان‌بندی، ترانسفورماتور اول در کمتر از سه ماه به بهره‌برداری رسید.

وی افزود: ظرفیت ترانسفورماتور قبلی پست ۱۲۵ مگاولت‌آمپر بود که در قالب این پروژه به ۱۶۰ مگاولت‌آمپر افزایش یافت. این افزایش ظرفیت، امکان پاسخ‌گویی بهتر به پیک بار تابستان و کاهش خاموشی‌ها را فراهم می‌سازد و نقش مهمی در تأمین بار و تقویت ولتاژ شبکه و تغذیه مطمئن پست‌های فوق توزیع پایین‌دست دارد.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: ترانس جدید از پست ۲۳۰ کیلوولت اسلامشهر تأمین و در کوتاه‌ترین زمان ممکن به محل پروژه منتقل و نصب شد. عملیات احداث فونداسیون، تعویض ترانس‌های اندازه گیری جریان فیدر خروجی ترانس، تعویض رله حفاظت دیفرانسیل ترانس، نصب، تست و راه‌اندازی تجهیزات نیز با سرعت و دقت بالا توسط پیمانکار مربوطه انجام گرفت و پس از دریافت مجوز خاموشی از دیسپاچینگ منطقه‌ای، مراحل برقداری با موفقیت انجام و ترانسفورماتور اول به شبکه متصل و بارگیری شد.

ماسوری در ادامه تأکید کرد: «ترانسفورماتور دوم نیز پس از دریافت مجوز خاموشی وارد فاز اجرایی خواهد شد تا تکمیل نهایی پروژه در کمترین زمان ممکن رقم بخورد.»

وی ادامه داد: از دیگر نکات برجسته این پروژه، استفاده حداکثری از تجهیزات ساخت داخل است. بیش از ۹۷ درصد از تجهیزات پروژه شامل ترانس قدرت، ترانس جریان، برق‌گیر، رله، کابل‌های LV، سازه‌های فلزی، تابلوها، سینی و نردبان کابل، سیم آلومینیومی، کلمپ و یراق‌آلات از تولیدکنندگان داخلی تأمین شده است که علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، موجب ایجاد اشتغال داخلی نیز شده است.

به گفته ماسوری مزیت فنی این طرح نسبت به نمونه‌های مشابه، افزایش ظرفیت ترانسفورماتور و توان باردهی پست به همراه ارتقا سطح قابلیت اطمینان شبکه عنوان شده است.

مجری طرح پست‌های انتقال برق منطقه‌ای تهران در پایان با اشاره به برخی موانع پیش‌روی پروژه گفت: «تحریم‌ها در تأمین برخی قطعات خاص نظیر رله‌ها، مسائل اجرایی مربوط به تقویت و یا احداث فونداسیون ترانس، ایجاد تغییرات در بخش مدارات حفاظتی و نصب رله های جدید با وجود قدمت بالای پست و کمبود نقشه‌های اجرایی ازبیلت‌شده، همچنین محدودیت‌های نقدینگی از جمله چالش‌های ما در مسیر اجرا بود که با تلاش تیم فنی و همکاری مؤثر کلیه واحدهای ذی‌ربط، این مرحله حساس از پروژه با موفقیت به انجام رسید.»



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا